Lhbtiq+ en Homofobie

EO - Ken je mij?

35 min- 2015

Wilco en Nicole groeien op in een gelovig gezin. Bij allebei is er liefde voor de kerk. Maar langzaam ontdekken ze ook dat ze anders zijn dan hun meeste vrienden. Wilco besluit als homo om trouw te blijven aan zijn kerk. Hij kiest voor een celibatair leven. Nicole begint een relatie met een vrouw en stapt uit de kerk van haar jeugd. Zij beginnen een openhartige briefwisseling. Kunnen zij elkaars keuzes begrijpen?

Human - Niet op meisjes

20 min- 2020

Melvin (11) bevindt zich in een spagaat: zijn familie weet al dat hij niet op meisjes valt, maar op school durft hij het niet te vertellen.

Typisch Lesbisch?!

30 min- 2015

'Vrouwelijke' lesbische vrouw krijgen vaak de opmerking 'je ziet er helemaal niet lesbisch uit' te horen. Maar hoe ziet een lesbische vrouw er wel uit? Kunnen we in onze Nederlandse samenleving nog steeds spreken over duidelijke stereotypen of zijn deze door de jaren heen steeds verder vervaagd? Door een kijkje te nemen in het dagelijks leven van lesbische vrouwen, onderzoekt Elserieke welke effecten stereotypen hebben en wat dit doet met de identiteit van lesbische vrouwen.

Human  - Help! Een homo in de klas

55 min- 2010

De onthutsende, hoopgevende en ontroerende reacties geven een goudeerlijk beeld over hoe jongeren anno 2010 denken over homoseksualiteit. Het leek haar een goed idee om deze voorlichtingslessen op film vast te leggen, om zo te kunnen laten zien wat er in de klassen speelt. De camera staat midden in de groep en volgt de leerlingen in hun reacties op de verhalen van de voorlichters.

Pisnicht: The Movie

45 min- 2019

Watje. Homootje. Flikker. Pisnicht. Nicolaas Veul hoort deze woorden al zijn hele leven en wil weten wat de impact hiervan is op (jonge) homo's. Hoe tolerant is Nederland op het gebied van homoseksualiteit?

Ellie aan de verkeerde kant

48 min- 2019

Uitgescholden, bespuugd of zelfs zwaar mishandeld worden vanwege je geaardheid. Het is van alle tijden en ook anno 2019 worden LHTBI'ers in Nederland ermee geconfronteerd. Veel Nederlanders zeggen geen moeite met homoseksualiteit te hebben, maar toch krijgt meer dan zeven op de tien LHBTI'ers in het leven te maken met fysiek of verbaal geweld. Ellie Lust gaat in gesprek met slachtoffers en spreekt de 'verkeerde kant': degenen die zich schuldig hebben gemaakt aan homodiscriminatie en -geweld. Ook spreekt ze met deskundigen die proberen uit te leggen waarom sommigen tot discriminatie en geweld tegen LHTBI'ers overgaan.

Link naar de video

OHM - Homoseksualiteit geaccepteerd of taboe? - Hindostanen

30 min- 2014

In deze documentaire, waarin een homoseksueel kleurrijk zijn verhaal doet, belichten een pandith en Hindoejongeren de visie; de acceptatieproblematiek en de religieuze belemmeringen omtrent homoseksualiteit in de Hindoestaanse gemeenschap.

Wij willen ook een kind

50 min- 2014

In de NTR-documentaire ‘Wij willen ook een kind’ gaat programmamaakster Mirella van Markus op zoek naar de meest ideale constructie om samen met haar vrouw Claudia een kind te krijgen. Ondanks dat ze een sterke kinderwens hebben, zijn er zorgen en twijfels: heeft ons kind geen vader nodig? Welke rol krijgt de donor? Wat is het risico voor ons kind als het bij twee moeders opgroeit?

Link naar de video

2doc - Dubbel Geluk

24 min- 2019

Marijn, Dora en Lieke zijn net als Esmee opgegroeid met homoseksuele ouders en zij vertellen haar hoe deze vorm van ouderschap hen heeft gevormd. Hoe leer je je als man scheren met twee moeders? Is het als vrouw moeilijker om te gaan met mannen als je twee moeders hebt? En hebben zij nooit gewenst dat ze gewoon een vader en een moeder hadden?

Pride Amsterdam: Het gaat niet over mij

45 min- 2020

De documentaire volgt Hans een jaar lang op weg naar wat de feestelijke 25e editie van de Pride moet worden. Hij stond voor de taak daar opnieuw de Pride Walk te organiseren; de activistische openingsmars in een verder vooral vrolijke week. Maar na een succesvol bezoek aan de eerste LHBTI-demonstratie ooit in Bosnië, verloopt weinig meer zoals verwacht. Hij wordt plotseling uit de Pride Walk-organisatie gewerkt en krijgt met corona-tegenslagen te kampen. Door dit alles wordt Hans gedwongen om zijn activisme een andere vorm te geven. En de vraag te beantwoorden: waarom doet hij dit eigenlijk allemaal nog?

Link naar de video