De studievereniging bestaat sinds 28 augustus 2019 en heeft als doel om studenten van Social Work met elkaar te verbinden, hun netwerk te verbreden en op deze manier ervaringen en kennis samen te delen.

SOOS is de naam van onze vereniging. Wellicht ken je de term in de zin van gezelschap, gezelligheidsclub of vereniging. Dat zijn we, maar we zijn meer! SOOS is een acroniem of initiaalwoord, dit betekent dat iedere letter het initiaal is van een woord. Dit zijn meteen ook de uitgangspunten voor onze vereniging! SOOS staat voor samen, ontwikkelen, ontspannen en sterk.

Samen

Een studievereniging ben je niet alleen. Vereniging zijn doe je samen! Samen maken we onze studietijd door en dan is het fijn om met mensen op te trekken die weten wat Social Work studeren inhoudt; mensen die wat studie betreft een jaar voor je uit gaan of juist een jaar achter jou aankomen. Samen bouwen we aan onze kennis en ons netwerk. Hoe dan ook: je bent er niet alleen!

Ontwikkelen

Samen ontwikkelen we ons. Bij een studievereniging gaat het niet alleen om gezelligheid, maar steek je ook iets op! Veel SOOS-avonden hebben een verdiepend thema waar je van kunt leren. Buiten je studie om maar wel gerelateerd aan ons vak. Iedere ervaring in je vakgebied is er een die je ontwikkelmogelijkheden geeft!

Ontspannen

Uiteraard ontspannen we ook met elkaar! We maken er met elkaar gezellige avonden van waarin ook tijd is voor ontmoeting, plezier en gezelligheid!

Sterk

En tenslotte staan we samen sterk. ‘Wil je snel gaan, ga dan alleen. Wil je ver gaan, ga dan samen’ luidt een Afrikaans gezegde. Samen komen we verder dan alleen, we hebben elkaar iets te bieden! Een (professioneel) netwerk om je heen hebben in hetzelfde vakgebied kan nog weleens voordelen opleveren als het gaat om het zoeken van een stageplek bijvoorbeeld!

Het bestuur van Sv SOOS is tevreden als jij als Social Work student aan de CHE een leerzame en gezellige studententijd hebt waarin je je verrijkt voelt door de kennis en netwerk die je opdoet bij SOOS!