Studiejaren 1 & 2

Jaar 1

Je maakt al in de startweek kennis met sociaal werkers en hun cliënten. Ook kijk je achter de schermen bij verschillende organisaties. Zit je er meteen goed in! In het eerste jaar doe je kennis en vaardigheden op die je straks nodig hebt in je werk. Denk bijvoorbeeld aan methodisch handelen, professioneel communiceren en netwerken. Verder volg je vakken als psychologie en pedagogiek. Daarnaast zet je  samen met klasgenoten een activiteit op. Je werft daarvoor zelf vrijwilligers en sponsoren. Je proeft ook het echte werk door gesprekken met ouders. Verder zoek je een (cliënt)maatje waar je wekelijks een activiteit mee onderneemt.

Jaar 2

In het tweede jaar bouw je daar op voort. Je volgt vakken als sociologie, agogiek, ondernemen, groepsdynamica en recht. Verder ontwikkel je een professionele beroepshouding en een eigen kijk op het vak. Natuurlijk ben je ook dit jaar regelmatig te vinden in de praktijk. Je loopt onder andere een aantal maanden stage. Een mooie oriëntatie op jouw toekomst. Aan het einde van het tweede jaar kies je namelijk een uitstroomprofiel: jeugdzorg en pedagogiek, geestelijke gezondheidszorg, gehandicaptenzorg of welzijn en samenleving.