Psychotische stoornis

Dit is geen Psychose

4 min- 2016

Dit is geen Psychose is een portret van filmmaker Bas Labruyère. Bas heeft een psychose gekregen toen hij aan de filmacademie in Amsterdam studeerde. Over die psychose heeft hij de film Verloren Jaren gemaakt. Het maken van die film heeft enorm bijgedragen aan zijn herstelproces. Helaas krijgt Bas opnieuw te kampen met psychotische verschijnselen. Over deze terugval en de verwoestende impact ervan gaat deze documentaire.

Samen sterk zonder stigma: Het overkwam mij en ook dat had niemand verwacht

4 min- 2016

Ambassadeur Saskia: “Het kan iedereen overkomen. Het overkwam mij en ook dat had niemand verwacht. Maar je kunt herstellen en normaal functioneren. Mijn herstel begon met hoop voor de toekomst.”

NPO - Psychose!

46 min- 2015

De film bestaat uit een fictiegedeelte waarin je ziet wat een psychose doet met iemand en zijn omgeving en uit interviews met jonge ervaringsdeskundigen.

Link naar de serie (Er een andere film voor, Psychose! start vanaf 1:14:00)

Nynka Delcour en Paul Delcour - Ik zou ook Miranda kunnen zijn

51 min - 2019

Wie bepaalt de grens tussen normaal en gek?  Waarom gaat de één er wel overheen en de ander niet?  En vooral: hoe kom je weer terug?  Theatermaker Nynka Delcour ontmoette Miranda, iemand met een psychische kwetsbaarheid die ogenschijnlijk weer een normaal bestaan heeft opgebouwd.