Huiselijk geweld

Serie: Olcay & huiselijk geweld

Zes afleveringen - 2020

Aflevering 1

Het nieuwe zesdelige Net5 Powered by LINDA. programma Olcay & huiselijk geweld is de persoonlijke zoektocht van Olcay naar antwoorden op vragen die zij heeft over huiselijk geweld met als doel het taboe hierover doorbreken en ervoor te zorgen dat er meer openlijk over gesproken kan worden.

Aflevering 2

Deze week vraagt Olcay zich af waarom je bij iemand zou blijven die je mishandelt. Ze gaat in gesprek met slachtoffers en stelt haar moeder de vraag waarom ze niet is vertrokken.

Aflevering 3

Deze week gaat Olcay in gesprek met plegers. Wat drijft iemand zo ver om een geliefde te mishandelen? Olcay houdt een gesprek met Erik en Peter, twee mannen die zijn mishandeld door hun vrouw.

Aflevering 4

Deze week onderzoekt Olcay het effect van opgroeien in angst op kinderen. Ze praat met haar zussen over de gevolgen van hun jeugd. Is het de reden dat geen van hen zelf kinderen heeft? Ook bezoekt ze een kinderpsycholoog waar ze zichzelf blootgeeft.

Aflevering 5

Deze week vraagt Olcay zich af waarom er bij haar thuis nooit echt is ingegrepen. En hoe doe je dat eigenlijk; ingrijpen? Wat kan de omgeving doen? Het belang van oog hebben voor elkaar en dat ene telefoontje plegen.

Aflevering 6

Deze week spreekt Olcay met vrouwen die proberen een nieuw leven op te bouwen. Waar loop je tegenaan? Helen de littekens? En wat heeft Olcay's zoektocht van de afgelopen weken haar gebracht?

Code rood: Huiselijk geweld

46 min - 2012

In 'Code rood: Huiselijk geweld' volgt filmmaakster Jessica Villerius Casemanager Henk Giebels. Als er bij de politie een 112 melding van huiselijk geweld binnenkomt waarbij een verdachte wordt gearresteerd, wordt Henk Giebels ingeschakeld

Vrouw slaat man

53 min - 2017

Documentaire waarin twee mishandelde mannen een jaar lang op de voet gevolgd worden. Het wordt duidelijk dat mannen ook slachtoffer kunnen zijn van huiselijk geweld.

Zij lijkt het probleem te zijn

59 min - 2020

Een educatieve film van Sanne te Pas. Over hoe je als professional het patroon van intieme terreur / emotionele en psychische partnermishandeling kan herkennen.

Getekend

29 min - 2012

Volgens een onderzoek van Verwey-Jonker instituut (onderzoeksleiding onder Trees Pels - 2011) in opdracht van de steden Amsterdam, Rotterdam, Den Haag en Utrecht blijkt dat partnergeweld verstrekkende gevolgen heeft op de karaktervorming van kinderen. Het schaadt de toekomst van de kinderen. Zelfs als de ouders uit elkaar gaan, blijft de negatieve inwerking op de kinderen groot.

Link naar de video