Dissociatieve stoornissen

Saar bestaat uit meer dan honderd mensen

15 min - 2021

Presentator Jurre Geluk volgt in dit twintigste seizoen 14 jongeren die ondanks hun ziekte of beperking alles uit het leven halen. In deze aflevering gaat Jurre langs bij de 33-jarige Saar. Deze kandidaat of eigenlijk kandidaten hebben DIS, vroeger bekend als een meervoudige persoonlijkheidsstoornis. Deze psychische aandoeningen heeft Saar gekregen door traumatische ervaringen uit haar jeugd. Omdat ze hier destijds niet mee om kon gaan heeft ze meerdere persoonlijkheden ontwikkeld die dat wel kunnen. In totaal zijn ze met wel meer dan honderd personen.

Dit is mijn leven

20 min - 2013

Diana Fentrop (23) heeft 27 verschillende persoonlijkheden. Dit heeft ze tot een aantal jaren geleden verborgen weten te houden voor de buitenwereld. Totdat ze opeens op een dag wakker werd in een ziekenhuis en zich niet kon herinneren hoe ze daar terecht was gekomen. In deze aflevering vertelt ze haar bijzondere verhaal.

NCRV: Dis is Patricia

50 min - 2012

Patricia, een meisje met 12 verschillende persoonlijkheden. Hier wordt een kijkje in haar leven gegeven.

Med cirkel - What It's Like To Live With Dissociative Identity Disorder

59 min - 2018

In deze video zien we Encina, zijn heeft 11 delen. Zij geeft ons een beeld van één van de manier hoe een dissociatieve identiteitsstoornis zich kan ontwikkelen en hoe zij met haar delen communiceert.

Trauma en het brein

Twee korte animatie video's die uitleggen en een beeldscheppen hoe de werking van een traumatische ervaring op het brein is.