Euthanasie

Heb je na het zien van deze video's behoefte om met iemand te praten? Chat of bel 113 of gratis 0800-0113

Leven voor de dood

Serie - 2021

In Nederland denken jaarlijks meer dan 400.000 mensen aan zelfdoding en 1800 mensen maken ook daadwerkelijk een einde aan hun leven. Dat zijn er ongeveer vijf per dag. Patrick Lodiers volgt vijf mensen met suïcidale gedachten, die zich openstellen en hem een kijkje geven in hun hoofd.

Als Mara lacht

54 min - 2021

Een groot deel van het leven van Mara's ouders staat in het teken van de zorg voor Mara. Met liefde en een tomeloze inzet proberen ze alles uit het leven te halen. Nu Mara (25) volwassen wordt, begint zij te twijfelen aan de kwaliteit van haar leven. Na een periode waarin haar gezondheid haar ernstig in de steek laat en ze volledig afhankelijk is van beademingsapparatuur, stelt zij zich de vraag of een leven met dit lichaam nog wel de moeite waard is.

Doc2 - Ik laat je gaan

18 min

Sanne lijdt aan een borderline-persoonlijkheidsstoornis, chronische depressie en slapeloosheid. Na negen jaar intensieve behandeling zonder resultaat heeft ze besloten niet langer te willen leven. Omdat ze niemand wil traumatiseren met haar dood kiest ze voor zelfeuthanasie,

NPO - Nachtvlinder, de laatste dagen van Priscilla

55 min

Priscilla is erfelijk belast met dezelfde dodelijke ziekte waaraan haar moeder is overleden. Priscilla wil geen lijdensweg en kiest op haar 26e verjaardag voor euthanasie.

BOOS - Euthanasie De Movie

48 min

Tim volgt in deze docu jongeren tijdens hun proces van een aanvraag voor euthanasie en gaat hierbij in gesprek met professionals van o.a. het Expertisecentrum Euthanasie. 

Heb je na het zien van deze video's behoefte om met iemand te praten? Chat of bel 113 of gratis 0800-0113