Jongeren

Helaas je bent het niet geworden

23 min - 2019

De achttienjarige Sofie wil graag op kamers in Amsterdam. Daarvoor moet ze hospiteren. Steeds opnieuw moet ze de bewoners van een studentenhuis ervan overtuigen dat zij de meest geschikte kandidaat is voor de vrijgekomen kamer. De concurrentie is moordend, de bewoners zijn meedogenloos. Wie wordt geaccepteerd door de groep, wie wordt afgewezen? Hoe ver gaan de kandidaten? En wat doet dat proces van oordelen en beoordeeld worden met Sofie?

Ziek gespierd

39 min - 2020

De 23-jarige Jorjen Neumann was jong en zag op Instagram alleen nog maar mannen met afgetrainde lichamen. Hij keek vervolgens naar zichzelf en besloot dat het anders moest. Hij ging volle bak op zijn doel af, door stevig te sporten en gezond te eten. Kosten noch moeite werden bespaard om een sixpack te ontwikkelen. Maar voor hij het wist, ontwikkelde hij naast een sixpack ook een eetprobleem.

Link naar de video

Kassa: Social influencing: hoe worden jongeren online beïnvloed?

16 min- 2019

Jongeren brengen veel tijd door op het internet. Uit onderzoek blijkt dat 83% (bijna) dagelijks op social media zit. Instagram en YouTube zijn twee van de populairste platforms onder jongeren, kanalen waar ook zogeheten social influencers aanwezig zijn. Maar op welke manier beïnvloeden zij jongeren en hebben hun volgers wel door dat merken hen vaak betalen voor samenwerkingen?

Ik alleen in de klas

74 min- 2016

Een hoge score halen bij de Cito-toets en toch een vmbo-advies krijgen. Met vrienden naar de club en geweigerd worden door de uitsmijter. Grapjes van klasgenoten moeten ondergaan. Het zijn de vormen van alledaags racisme die de kinderen van regisseur Karin Junger en hun vrienden voor de kiezen krijgen.

11:59

10 min- 2004

Deel uit de serie Kort!. Korte dreigende film die de kijker confronteert met de vooroordelen over jonge Marokkanen en Turken. De achttienjarige Marokkaanse Khalid verlaat in emotionele staat zijn ouderlijk huis. Hij dringt een school binnen om een weldoordachte beslissing te bekrachtigen.

#tagged

36 min - 2018

Een avondje uit kan grote gevolgen hebben. In de film volgen we het social mediagebruik van Elise. De film is gefilmd vanuit het perspectief van de telefoon van Elise. De volgende dag komt ze er langzaam achter wat er die avond gebeurd is, en zij ziet dit niet alleen. De invloed van social media op het dagelijks leven is groot. Deze invloed is niet altijd positief, shaming en sexting zijn ook onderdeel van social media. De documentaire laat de gevolgen hiervan zien. Deze film heeft nog een vervolg gekregen in de vorm van een serie.

Sex Ding

38 min - 2017

Jongeren zijn dagelijks bezig met social media en dit heeft een grote invloed op hun leven. Deze invloed is niet altijd positief, iets wat de documentaire uitbeeld. Wat zijn de gevolgen van sexting? Hoe verandert dit de omgang met elkaar? Simone van Dusseldorp heeft de film gemaakt naar aanleiding van echte gebeurtenissen.

Documentaire 'LOOP'

33 min- 2019

Binnen de programmalijn ‘Talentgericht werken’ van het lectoraat ‘Opvoeden voor de Toekomst’ bij Fontys Hogeschool Pedagogiek onderzoekt Sylvia Wernaart-Sanders de impact van muziek op de ontwikkeling van een veerkrachtige identiteit bij jongeren. Hiervoor ondernam ze samen met vijf bijzondere jongeren een muzikale zoektocht, om cruciale kantelpunten in hun levens op het spoor te komen.

Stress to Impress - Prestatiedruk onder jongeren

33 min - 2017

In de documentaire Stress to Impress onderzoeken millenials Sanne (1994), Tom (1996) en Alain (1992) prestatiedruk in hun generatie. Wat is prestatiedruk eigenlijk en wat zijn de gevolgen hiervan voor jongeren? Waarom streven we allemaal naar perfectie en waarom is dit eigenlijk helemaal niet nodig? In Stress to Impress wordt het probleem ‘prestatiedruk’ onder de loep genomen en word je als kijker aan het denken gezet, óók over je eigen gedrag.

Human  - Help! Een homo in de klas

55 min- 2010

De onthutsende, hoopgevende en ontroerende reacties geven een goudeerlijk beeld over hoe jongeren anno 2010 denken over homoseksualiteit. Het leek haar een goed idee om deze voorlichtingslessen op film vast te leggen, om zo te kunnen laten zien wat er in de klassen speelt. De camera staat midden in de groep en volgt de leerlingen in hun reacties op de verhalen van de voorlichters.

Human - Help! Een hoer in mijn klas.

50 min- 2012

Er zijn in Nederland naar schatting 25.000 mensen werkzaam in de prostitutie, maar 't blijft taboe. Het thema prostitutie wordt van binnenuit benaderd; Josje vertelt studenten over haar dagelijks werk.

Link naar de video