Baby's en Peuters

Effect of emotional deprivation and neglect on babies.

6 min- 1965

Babies - Serie

60 min- 2020

Van aanleg tot opvoeding. Een docuserie over baanbrekende wetenschap die laat zien hoe baby's tijdens hun eerste jaar het leven ontdekken.

Brain Matters -Early Childhood Development

60 min- 2020

Hoe komt het dat de ene gemakkelijk en snel ontwikkeld en leert en al andere tevreden zijn met veel minder? Wat er gebeurd in de eerste paar levensjaren voordat een peuter nog naar school gaat lijkt dit enorm te beïnvloeden. Wat het kind ervaart heeft van invloed op de ontwikkeling van het brein (Zet de Engelse ondertiteling aan!)

The Baby Human - Shopping Cart Study

3 min- 2009

Twee experimenten onderzochten de ontwikkeling van zelfbewustzijn bij peuters.

Piaget's conservation tasks

4 min- 2011

Conservation takst zijn uitgevonden door Piaget, een Zwitserse psycholoog, om het vermogen van een kind te testen om te zien hoe objecten  in sommige opzichten hetzelfde blijven, zelfs als je er iets aan verandert, bijvoorbeeld hun vorm. Een jong kind begrijpt misschien niet dat als je een bal klei platdrukt, het nog steeds dezelfde hoeveelheid klei is. En denken dat je echt verdwenen bent wanneer je kiekeboe speelt.

Piaget's 4 fases van cognitieve ontwikkeling

Toddlers regulate their behavior to avoid making adults angry

4 min- 2011

Peuters die twee volwassenen boos horen praten, gebruiken die emotionele informatie om hun gedrag hier op aan te passen.

Onderstaande filmpjes tonen aan hoe belangrijk het is voor een baby om zich veilig te kunnen hechten. Wat doet een baby als de ouder geen reactie toont of vertrekt en er een vreemdeling voor terug komt?

Still Face Experiment: Dr. Edward Tronick

The Strange Situation | Mary Ainsworth, 1969