Reclassering

NPO - Longstay

90 min- 2015

Een interessante documentaire die een portret geeft van levenslang gestraften in Nederland. Ondanks -of juist dankzij- een tenenkrommende introductie. In de Brabantse bossen bij het dorpje Zeeland staat een hoog hek afgezet met prikkeldraad. Achter het hek leven zo'n 40 mannen. Het zijn psychiatrische patiënten die vreselijke delicten hebben

Doc2- 9999

90 min- 2015

De Belgische documentaire '9999' toont de dagelijkse realiteit van geesteszieke misdadigers die vastzitten zonder behandeling. Ze zijn ontoerekeningsvatbaar verklaard en worden in de gevangenis compleet afgezonderd van de samenleving. De datum van hun invrijheidstelling is 31/12/9999.

Link naar de video

HUMAN Doc - Tony, een observatie in het Pieter Baan centrum

62 min- 2011

Veelpleger Tony komt na zijn zoveelste gewelddadige overval terecht in het Pieter Baan Centrum. Gedurende zeven weken trekt er een stoet aan gedragsonderzoekers aan hem voorbij.

Link naar de video

NPO - Anita wordt opgenomen

zes afleveringen - 2018

Zes afleveringen in een Penitentiaire inrichting.  Anita Witzier draait een aantal maanden mee in een kliniek en leeft mee met de cliënten en medewerkers. Los van het leven in de kliniek volgt ze ook het vervolgtraject.

Aflevering 1

Anita komt de gevangenis binnen op de afdeling visitatie en wordt zelf ook uitgebreid gecontroleerd op drugs en andere smokkelwaar. Daarna maakt ze kennis met de gedetineerden in het huis van bewaring.

Aflevering 2

Anita werkt mee in de arbeidszaal, waar vrouwen voor drie euro en vier cent per dagdeel klemmetjes in elkaar zetten. Het is eentonig werk, maar beter dan op je cel zitten.

Aflevering 3

Er komen drugshonden op bezoek, want ondanks de strenge controles wil er nog wel eens wat binnengesmokkeld worden in de gevangenis.

Aflevering 4

Anita helpt Dina en Feride met het maken van lekkere hapjes voor hun kinderen, die één keer in de maand op bezoek komen.

Aflevering 5

Anita spreekt met Ingrid (48). Ingrids tienerkinderen komen op bezoek. Nu allebei hun ouders gevangenzitten moeten ze snel volwassen worden.

Aflevering 6

Anita maakt kennis met Zahra die een baby van negen maanden bij zich heeft in haar cel. Binnenkort mag de baby niet meer bij haar wonen maar zal familie de zorg op zich moeten nemen.

Koppen: 50 jaar alcohol

45min - 2013

Sins een ernstig auto ongeluk in 1966 werd in België een van de eerste alcoholcontrole ingesteld. UPchange werkte samen met televisiezender één en het programma Koppen aan een reportage over alcohol. Verschillende vertellen hun visie over alcohol in het verkeer.

De verdediging van Robert M.

90 min- 2013

De documentaire De verdediging van Robert M. is een uniek verslag van de grootste zedenzaak uit de Nederlandse geschiedenis vanuit het perspectief van de advocaten van de hoofdverdachte. Na een melding uit de Verenigde Staten over kinderporno die uit Nederland afkomstig is, wordt eind 2010 de 27-jarige Robert M. opgepakt. Hij blijkt enkele tientallen jonge kinderen te hebben misbruikt op verschillende kinderdagverblijven in Amsterdam. Uiteindelijk bekent Robert M. 83 gevallen van ernstig seksueel misbruik van jonge tot zeer jonge kinderen.

De Ontmaskering van Patrick S.

45 min- 2013

Patrick S. uit Spijkenisse was in 2010 verantwoordelijk voor twee geruchtmakende moorden, op Nanda Kerklaan en Farida Zargar. Vijf jaar later praten betrokkenen op Radio en TV Rijnmond voor het eerst over deze gruwelijke en bizarre zaak.

De zaak gebroeders R.

60 min- 2018

Filmmakers Maria Mok en Meral Uslu volgden de afgelopen twee jaar het strafproces tegen de broers in de documentaire De zaak Gebroeders R. De documentaire wordt op 9 april a.s. om 21.00 uur door KRI-NCRV uitgezonden in 2Doc.