Ouderenzorg

Uitgewoond: achter gesloten deuren

70 min- 2020

Deze documentaire toont het lief en leed van een aantal ouderen rond de 100 jaar, ten tijde van de coronacrisis. Het is een vervolg op de serie 'Uitgewoond' uit 2019.

NPO - Doe even normaal - Ouderenpsychiatrie 

25 min - 2014

Presentator Johan Overdevest geeft samen met psychiater Robert Schoevers inzicht in een aantal van deze aandoeningen.

Link naar de video

NPO - Anita wordt opgenomen

serie met zes afleveringen -  2020

Zes afleveringen in de Ouderenzorg.  Anita Witzier draait een aantal maanden mee in een ziekenhuis en leeft mee met de bewonders en medewerkers.

Aflevering 1

In Deventer staat een woonzorgcentrum waarin niet alleen maar ouderen wonen. Verspreid over de verschillende verdiepingen wonen ook een aantal studenten.

Aflevering 2

In een levendige wijk aan de Dappermarkt ligt dit echte Amsterdamse verpleeghuis. Veel ouderen uit de buurt komen hier uiteindelijk te wonen.

Aflevering 3

In het specialistisch verpleeghuis in Dordrecht wonen voor het grootste deel bewoners met een complexe problematiek.

Aflevering 4

In een landelijke omgeving staat een woonvoorziening die lijkt op een combinatie van een vakantiepark en een boerderij. Verdeeld over drie hofjes wonen zo'n vijftig ouderen met een vorm van dementie.

Aflevering 5

In het verpleeghuis in Boxtel dat ooit is opgericht om oudere religieuzen op te vangen, wonen naast paters en zusters allerlei bewoners met verschillende culturele achtergronden.

Aflevering 6

Op een landgoed in Arnhem wonen midden in een museum over de koloniale geschiedenis van Nederlands-Indië, vijftig veteranen. Mannen die in dienst uitgezonden zijn geweest naar oorlogsgebied.