Gehandicaptenzorg

Human: Ik hoor hier niet thuis

78 min- 2014

Peter Schuster woont in een instelling voor verstandelijk gehandicapten in Purmerend. Regelmatig ontploft er iets in zijn hoofd waardoor hij alle controle verliest. Met drummen en pianospelen weet hij zijn gedragsproblemen te beteugelen en indruk te maken op meisjes buiten de instelling. Hij droomt van een geliefde uit de gewone maatschappij. “Ik hoor in een gewoon huis, met een vriendin erbij en kinderen. Daar hoor ik thuis, niet hier.”

LAB3: Deze zomer is van mij

39 min- 2016

Joep, Anouska en Ciska gaan op een jongerenreis naar het zonnige Blanes. Ze hebben een licht verstandelijke beperking en vinden het spannend om voor het eerst zonder ouders op vakantie te gaan.

Link naar de video

Net even ander

+-40 min- 2020

1. Vincent

Ondanks dat Vincent heel veel mensen om zich heen heeft, vindt Vincent vriendschappen sluiten ingewikkeld. 

2. Sanne

Sanne wil dolgraag op zichzelf wonen. Omdat ze de verleiding niet kan weerstaan haar geld aan onnodige dingen uit te geven, moet ze op haar eerste dag leren de hand op de knip te houden.

3. Sander

De 24-jarige Sander uit Waddinxveen is op YouTube al een kleine bekendheid door zijn vlog Dagen van Patje. Elke dag deelt hij een kijkje in zijn dagelijkse leven.

4. Shanice

Shanice wil heel graag op zichzelf wonen, maar ze vindt het lastig om haar zaakjes op orde te houden en zolang ze de administratie van haar huishouden niet kan doen.

5. Mitchell

De 28-jarige Mitchell uit Amsterdam woont op zichzelf met begeleiding en werkt 32 uur per week als afwasser in een hotel. Alleen is zelfstandig reizen met het openbaar vervoer nog best spannend.

6. Veerle

Veerle is 22 jaar, heeft een lichte verstandelijke beperking en woont bij haar ouders in Amsterdam-Zuid. Veerle wil dolgraag zelfstandig wonen.

Documentaire. "Het leven met een beperking!"

21 min- 2015

Een korte documentaire over "Het leven met een beperking met mij in de hoofdrol: "Niets is onmogelijk als je er maar in gelooft en het op je eigen manier doet."

Take a Look at This Heart

100 min- 2019

De documentaire ‘Take a look at this heart’ gaat over mannen en vrouwen, jong en oud, met een beperking en vertellen dingen waar mensen zonder beperking vaak niet bij stilstaan. Om misvattingen uit de weg te ruimen, vooroordelen tegen te gaan en gedachten te delen

Losgelaten, losgeslagen

35 min- 2016

Ook de achttienjarigen die naast hun verstandelijk beperking ernstige gedragsproblemen hebben en al jaren onder toezicht staan van jeugdzorg, mogen plotseling zelf hun eigen plan trekken. Maar deze achttienjarigen zijn in hun ontwikkeling vaak niet ouder dan twaalf, dertien jaar en nog helemaal niet klaar om op eigen benen te staan. Met als gevolg dat ze in no time de weg helemaal kwijt zijn.

Link naar de video

Portret van een hardloopster met een lichamelijke beperking

78min- 2017

Dit is een portret van een meisje met een lichamelijke beperking die niets liever wil dan hardlopen. Isa (12) heeft bij haar geboorte een herseninfarct gehad waardoor de rechterkant van haar lijf niet goed reageert. Ze draagt hierdoor een brace om haar rechterbeen en heeft andere hulpmiddelen zoals een speciale stoel thuis.