Zuid-Amerika

Reizen Waes - Paraguay

45 min- 2017

Paraguay is het minst bezochte land van Zuid-Amerika. Het wordt omringd door landen die jaarlijks miljoenen toeristen trekken, maar naar Paraguay gaat zo goed als niemand. Tijdens zijn achtdaagse trip komt Tom er geen enkele toerist tegen. Wat je er wel vindt zijn sympathieke Vlamingen die wafels bakken, vriendelijke leden van de Moonsekte en een paar oude nazi's...

Reizen Waes - Colombia

44 min- 2018

Colombia heeft geen al te beste reputatie. We associëren het in de eerste plaats nog altijd met drugskartels, kidnappings en geweld. Maar het zou er ondertussen beter zijn, zegt het ministerie van Toerisme. "The only risk is wanting to stay", is nu hun slogan: "Het enige gevaar is dat je hier zult willen blijven". Zijn einddoel is Caño Canoas; naar het schijnt een prachtige waterval, maar hij ligt in het midden van de jungle, in een gebied dat tot voor kort door FARC-rebellen werd gecontroleerd.

Reizen Waes - Venezuela

43 min- 2018

Ooit was Venezuela een van de meest toeristische bestemmingen in Zuid-Amerika, nu is het een land in totale chaos. Sinds de dood van president Hugo Chavez in 2013 nemen de criminaliteitscijfers en politieke instabiliteit in Venezuela een ongeziene vlucht. In sneltempo ontpopte het land zich tot een no-go zone voor toeristen. De Venezolaanse hoofdstad Caracas is sinds kort officieel de gevaarlijkste stad ter wereld.

Aluna (Colombia)

78 min- 2018

'Aluna' betekent 'bewustzijn'. In deze indrukwekkende documentaire ontmoeten wij de laatst bestaande stammen (chiefdoms) die zich eeuwen lang verschuild hielden in de bergen van Colombia. De Kogi (wat jaguar betekent) leven al sinds 1500 op traditionele wijze in de bergen, en behouden daar hun authentieke manier van leven. Het oude volk heeft geen identiteit of papieren. Het inheemse volk baseert haar levensstijl op het geloof in Aluna oftewel De Grote Moeder. De Kogi geloven dat zij de grote kracht is achter de natuur.