Heb jij al wel eens nagedacht over een bestuursjaar? Of ben je alleen even benieuwd wat wij uitvoeren in onze bestuursfunctie. Lees dan snel verder!

Waarom?

Als bestuurslid kan je even afstand nemen van je studie en met je neus uit de boeken. Je bestuurt de vereniging waarvoor je een bestuursjaar doet met allemaal leeftijdsgenoten. Dus gezelligheid gegarandeerd! Daarbij ontwikkel je als bestuurslid handige vaardigheden die weer ontzettend goed staan op je cv. Werkgevers zien immers ook graag een werknemer die zich inzet.

Het SOOS bestuur omvat verschillende functies die hieronder staan omschreven.

Voorzitter

Als voorzitter heb je een afwisselende taak. Doordat je een afwisselende taak hebt, kun je overal bij ondersteunen en zelf kijken wat je gaat regelen. Als voorzitter ben je geen vliegende keep maar houd je alles in de gaten. Je bent het gezicht/ aanspreekpunt van de vereniging. Dit maakt dat jij dingen in de gaten moet houden, voor het geval er naar wordt gevraagd. Je leidt de vergaderingen en het dagelijks bestuur. Als voorzitter open (en eindig) je de avonden. Op vergaderingen heb jij de leiding en zorg je dat de dingen worden besproken.

Secretaris

Als secretaris beheer je alle schriftelijke werkzaamheden. Stem dit ook met elkaar af. Je houd het contact met de leden, sponsoren en andere externen contacten via telefoon, mail en social media. Je maakt notulen van de bestuursvergaderingen en je bent verantwoordelijk voor het algemeen jaarverslag van dat verenigingsjaar.

Penningmeester

Als penningmeester beheer je de financiën van de vereniging. Je zorgt dus voor alle inkomsten en uitgaven. Je legt aan het eind van het jaar een financiële verantwoording af, zodat het duidelijk is waar het geld en vermogen naar toe is gegaan. Dit doe je door middel van een winst- en verliesrekening en een balans. Daarnaast houd je een kasboek bij van de vereniging.

Interesse?

Misschien lijkt het jouw leuk bestuursjaar op je te nemen (zie Staturen Artikel 8 t/m 12), heb jij een idee of kwaliteit die we bij de vereniging kunnen gebruiken als commissie?. Vul dan onderstaand formulier in! Je mag ons natuurlijk ook altijd een mailtje sturen of aanspreken tijdens een van de avonden! De Statuten zijn hierbij van toepassing.

Opmerking: De met * gemarkeerde velden zijn verplicht.